BERT DE GROOT, PARC SANDUR

"Om voorop te blijven lopen zijn moet je investeren. Ik denk dat de hele branche dat wel beseft, willen ze de boot niet missen.”
Neem direct contact op

Draadloos internet is een must in de recreatiebranche tegenwoordig, en als het even kan gratis. Bert de Groot, general manager van Parc Sandur: “Bij een vergelijkbaar bedrijf kan gratis wifi toch de doorslag geven. De oplossingen van een paar jaar geleden kunnen alleen de sterk toegenomen vraag gewoon niet meer bijbenen. Dankzij Peter Fooij (Signala) lopen we nu weer voorop. Bovendien is het een leuke, dynamische samenwerking. Het is een goede gesprekspartner, die zelf met ideeën komt en meedenkt met ons bedrijf.”

Parc Sandur, aangesloten bij Center Parcs, was jaren geleden al bij de eerste parken die in alle 300 bungalows draadloos internet aanbood. Vooroplopen bleek echter geen garantie dat ze ook konden blijven voldoen aan de vraag. De Groot: “Toen we startten met draadloos internet werkte de oplossing met KPN hotspots perfect. In een paar jaar tijd nam de vraag echter zo sterk toe, dat het niet bij te benen was. Om voorop te blijven lopen zijn moet je investeren. Ik denk dat de hele branche dat wel beseft, willen ze de boot niet missen.”

Twee jaar geleden deed het bedrijf onderzoek naar het aantal apparaten dat draadloos internet gebruikt per bungalow. De Groot: “Dat kwam neer op zo’n 6 / 7 apparaten per bungalow; laptops, tablets, smartphones…” Samen werd gezocht naar een technische oplossing. “Om de bungalow werd een router geplaatst met accesspoint. Dit werd compleet geïnstalleerd en net voor de Kerst werkend opgeleverd. Naar volle tevredenheid: zelfs de topdrukke periodes heeft het allemaal goed doorstaan.”

Over de samenwerking is hij zeker enthousiast. “Het is een dynamisch bedrijf en een goede gesprekspartner. Ze begrijpen dat internet gewoon moet werken. Mensen zijn hier maar een week of weekend en willen altijd online kunnen. We zijn nu ook bezig met een portaal, een soort facebook voor het park waar we mensen met elkaar in contact brengen om samen activiteiten te ondernemen. Internet heeft in die zin de functie van het volleybalveld vroeger op de camping overgenomen. Ze komen dan zelf ook spontaan met ideeën.”

Parc Sandur biedt internet gratis aan. Er is in die zin geen direct verdienmodel. Maar wel indirect, volgens De Groot: “Wij adviseren onze gasten bij aankomst direct om de Center Parcs app te downloaden met toeristische en praktische informatie voor ons park. Zo kunnen we ze attenderen op het recreatieprogramma, en last-minute aanbiedingen doen voor activiteiten of aanbiedingen in de winkel bijvoorbeeld. Dat is een belangrijke meerwaarde voor het park. In feite is het in ons eigen belang dat mensen beschikken over draadloos internet.”

Menu